Slabé miesta vzdelávacieho systému na Slovensku - Koóšová, Miriam
Vzdelávanie predstavuje v dnešnej dobe nevyhnutnú potrebu pre jednotlivcov, aj pre každú spoločnosť. Každá krajina sa snaží získať komparatívne výhody voči tým ostatným prostredníctvom vzdelaných obyvateľov. Potrebuje vytvoriť priaznivé prostredie pre vzdelávanie, ktoré predstavuje vzdelávaciu sústavu štátu. Tá na Slovensku prechádza transformačným reformným procesom, ktorého cieľom je vytvorenie komplexného pre všetkých prístupného celoživotného vzdelávacieho systému.