Prístupy k výskytu nulových obchodných tokov v gravitačnom modeli obchodu - Koňarik, Jozef
Gravitačný model obchodu predstavuje významný ekonometrický nástroj v medzinárodnom obchode. Model má aj svoje slabé miesta. Hlavná nevýhoda gravitačného modelu obchodu spočíva v prípadnej existencii nulových tokov obchodu. Tri hlavné spôsoby, ako sa ekonómovia vyrovnávajú s výskytom nulových tokov obchodu vo svojich štúdiách: vynechanie nulových hodnôt, substitúcia nulových hodnôt a tobit model. Uprednostňované prístupy - vynechanie nulových tokov a tobit model.