Ochrana osobných údajov v zdravotníctve - Šukalová, Viera
Ochrana osobných údajov sa vníma ako integrálna súčasť ochrany ľudských práv. Smernica zaväzuje členské štáty Európskej únie. Zákon o ochrane osobných údajov (zákon č. 428/2002 Z.z.) na Slovensku. Tzv. citlivé údaje. Zákon o zdravotnej starostlivosti. Na spracovanie údajov v zdravotníctve sa využívajú informačné systémy. Národný register prijímateľov zdravotnej starostlivosti. Národný register poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Národný register zdravotníckych pracovníkov.