Analýza zákazníkov e-commerce webu - Hriciga, Andrej
Cieľ analýzy webu - porozumieť správaniu potenciálnych a reálnych zákazníkov a využiť túto vedomosť na optimalizáciu webu s cieľom zvýšiť príjmy plynúce z predaja. Výber kľúčových ukazovateľov, ktoré pomôžu odpovedať na otázky: kto sú zákazníci e-commerce webu, aké produkty si chcú kúpiť, čo na webe robia, kedy navštevujú web, odkiaľ prišli a prečo prišli na web.