Možnosti rozvíjania komunikačných zručností v cvičnej firme - Kompoltová, Soňa
Na rozvíjanie komunikačných zručností je nutné rozvíjať komunikáciu podporujúcu úspešnosť žiaka v škole. Ak má byť komunikácia v škole úspešná, musí byť obojstranná. Zdôrazňuje sa aktívne počúvanie, ktoré označuje proces interpretácie a pochopenia. V cvičnej firme je priestor na nácvik aktívneho počúvania a reagovania na jednotlivé podnety. Primárnou metódou rozvíjania komunikačných zručností je zadávanie otázok a reagovanie na ne. Dôležitú pozornosť je nevyhnutné venovať nacvičovaniu spätnej väzby. Miesto pochvaly a kritiky v pedagogickej komunikácii.