Teórie uznania ako východisko tvorby politiky rodovej rovnosti - Kulašíková, Zuzana
Autorka poukazuje na previazanosť medzi sociálnou nerovnosťou, štrukturálnou sociálnou nespravodlivosťou, a z toho vyplývajúci relevantný význam riešenia sociálnych nerovností prostredníctvom teoretických modelov uznania ako globálnych teórií spravodlivosti. Prostredníctvom príkladu aplikácie základných východísk teórií uznania, najmä modelov uznania A. Honnetha a N. Fraser, poukazuje na efektívnu tvorbu jednej z nových, moderných verejných politík - politiky rodovej rovnosti.