Zahraničná politika, podmienenosti jej tvorby a realizácie, a vzťah k vnútornej politike - Weiss, Peter
Štát ako účastník medzinárodných vzťahov a zahraničná politika ako atribút jeho suverenity. K vymedzeniu zahraničnej politiky a k hlavným determinantom jej tvorby a realizácie. K spätosti zahraničnej a vnútornej politiky.