Zmeny, ktoré prináša Lisabonská zmluva a predpoklad jej vplyvu na ústavný systém Slovenskej republiky - Hamuľák, Juraj
Autor prináša stručný prehľad zmien v systéme a fungovaní EÚ, ktoré prináša Lisabonská zmluva. Opisuje novinky, najmä vo väzbe na samotný text zmluvy. Poukazuje na právnu úpravu v súčasnosti ešte platných zmlúv a porovnáva daný právny stav s tým, ktorý vznikne po ukončení ratifikačného procesu všetkými členmi Únie.