Diplomatický jazyk - jazyk diplomatov? - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Diplomatický jazyk je špecifický profesijný jazyk. Je nevyhnutné, aby ho diplomatickí zástupcovia ovládali a rozumeli mu. Slovo v písanej či ústnej forme je hlavnou zbraňou diplomata. Diplomatický jazyk sa používa vo vedeckej a odbornej internej aj verejnej komunikácie. Poskytuje výrazný priestor pre kultiváciu hovorového jazyka.