Komunikácia v edukačnej a obchodnej praxi z pohľadu transakčnej analýzy - Macková, Zdenka
Transakčná analýza vychádza z teórie osobnosti navrhnutej v 50 - tych rokoch 20. storočia psychiatrom Ericom Bernom. Neskôr sa tieto poznatky ukázali ako užitočné nielen v psychologickom poradenstve a psychoterapii, ale aj v širšej oblasti výchovy a vzdelávania dospelých ako aj v rámci organizácií.