Organizačný poriadok (2) organizačná štruktúra organizácie - Poniščiaková, Oľga
Organizačná štruktúra je formálny systém vzťahov medzi úlohami a hláseniami, ktorý určuje ako zamestnanci použijú zdroje pre dosiahnutie cieľov organizácie. Problematika organizačnej štruktúry, východiská jej tvorby, mechanické a organické typy organizačnej štruktúry. Organizačná štruktúra umožňuje definovať právomoc a zodpovednosť pracovníkov. Vymedzuje vzťahy nadriadenosti a podriadenosti a poskytuje manažérom informácie potrebné pre rozhodovanie.