Charakteristik der Funktionsverbgefüge - Seresová, Katarína, 1967-
Do záujmu lingvistov sa dostáva najmä komunikatívna rovina jazyka a rovine gramatickej sa prestáva venovať pozornosť. Dôvodom je rozmach takzvanej pragmaticko-komunikatívnej orientácie v lingvistike a preceňovanie významu komunikačnej kompetencie. Príspevok poukazuje na veľký význam ovládania gramatiky v cudzích jazykoch (v nemeckom jazyku), a to aj z dôvodu správneho vyjadrovania sa, utvárania výpovedí, komunikačných zvratov, frazém atd.