Ekonomická kriminalita organizovaného zločinu v Európskej únii - jedno z významných rizík v rámci medzinárodného obchodu - Hoľková, Anna
Globalizačný proces, posilňovanie medzinárodnej spolupráce a vytváranie predpokladov pre rozširovanie nelegálnych aktivít jednotlivcov ako aj skupín. Organizovaný zločin - jedna z najvýznamnejších hrozieb, ktoré ovplyvňujú členské štáty Európskej únie. Špecifiká ekonomickej kriminality organizovaného zločinu na území EÚ.