Funkcie metafory v talianskom jazyku ekonómie - Smoleňová, Elena, 1974-
Skúmanie metafory v talianskej ekonomickej lexike. Pomenúvacia funkcia metafory obohacuje odbornú ekonomickú lexiku o nové termíny. Pragmatická funkcia metafory, ktorá autorovi slúži hlavne na spestrenie textu či prejavu a upútanie pozornosti prijímateľa informácií. Výskyt metafory v slovenčine a podobnosť metaforického prenosu významu v ekonomických terminológiách v oboch jazykoch.