Predpoklady prehĺbenia obchodných vzťahov medzi Ukrajinou a Európskou úniou - Oleksik, Ivan
Zahraničná politika Ukrajiny vo vzťahu k Európskej únii. Integračné snahy Ukrajiny. Mechanizmus fungovania ukrajinského hospodárstva. Podiel členských štátov Európskej únie na zahraničnom obchode Ukrajiny v rokoch 1996-2007. Štruktúra vývozu Európskej únie do Ukrajiny, porovnanie rokov 2000 a 2007. Štruktúra vývozu Ukrajiny do Európskej únie. Porovnanie konečnej spotreby s vývozom tovarov a služieb v Ukrajine.