Osobnosť učiteľa obchodnej angličtiny - skutočnosť a ideál - Zsapková, Eleonóra
Nároky na profesiu učiteľa odbornej angličtiny na vysokých školách univerzitného typu sú veľmi vysoké. Okrem filologického vzdelania a vedomostí z odboru je dôležité aj ovládanie metodických postupov. Učiteľ by mal byť pre študentov osobnosťou, ktorá v sebe spája nielen odborné vedomosti, ale aj charakterové vlastnosti.