Slovensko v Bolonskom procese - Koóšová, Miriam
V roku 1999 bol v Európe naštartovaný proces dnes známy ako Bolonský proces, ktorého cieľom je vytvoriť v Európe silný, flexibilný a kvalitný vzdelávací systém, ktorý bude konkurencieschopný a zaujímavý aj pre študentov a učiteľov z krajín mimo Európy. Slovensko je v bolonskom procese aktívne zapojené a naše univerzity sa pokúšajú postupne zlepšovať cieľové oblasti. Vývoj stretnutí, na ktorých zástupcovia zúčastnených krajín postupne upresňovali a bližšie špecifikovali oblasti, na ktorých bude treba výrazne a spoločne popracovať pre dosiahnutie spoločných cieľov bolonského procesu.