Ak sa nič nezmení, kríza sa vráti - Sotník, Alexander
V septembri 2008 skrachovali americké hypotekárne agentúry (Fannie Mae a Freddie Mac), ktoré odštartovali kolaps veľkých amerických a následne aj európskych bánk. Banky sa nepoučili, manažérske mechanizmy zostávajú tie isté ako pred krízou. Nemeckí ekonómovia upozorňujú, že ekonomika síce znovu rastie, ale dôležité reformy, ktoré by mali zamedziť podobným krízam, sa doteraz neuskutočnili.