Penzijné programy a výnosnosť a rizikovosť akcií - Fetisovová, Elena
Analýza vplyvu penzijných programov na výnosnosť a rizikovosť akcií. To sú základné kritéria (vrátane likvidity), podľa ktorých sa investori rozhodujú o alokovaní kapitálu do jednotlivých cenných papierov. Pomocou aplikácie modelu oceňovania kapitálových aktív (CAPM) efekt prenosu kapitálu v rámci penzijných programov môže zvýšiť volatilitu kapitálového trhu, predovšetkým však trhu akcií a môže zmeniť aj systematické riziko akcií.