Hospodárske strediská a ich náklady - Hudecová, Daša
Zistenie vnútropodnikového výsledku jednotlivých stredísk, zistenie rozdielu medzi plánovanými a skutočnými nákladmi, prípadne podklady pre rozhodnutie o pozastavení alebo zvýšení výroby niektorých produktov sú informáciami, ktoré sú na jednej strane nepopierateľne dôležité a nepostrádateľné, ale na strane druhej len vtedy, pokiaľ sú čo najpresnejšie a vystihujú skutočnosť, nielen výsledky odporúčaných postupov výpočtov. V každom podniku by malo byť samozrejmosťou zamerať sa nielen na "výstupy" vnútropodnikového účtovníctva, ale predovštkým na spôsob a metodiku ich tvorby.