Ekologické aspekty udržateľného rozvoja cestovného ruchu - Plesník, Pavol, 1956-
Cestovný ruch je fenomén, ktorý zasahuje výrazne do prírodného prostredia, poškodzuje ho síce navonok mierne, no zásahy často vyvolávajú reťazovú reakciu. Tourism concern v spolupráci so Svetovou nadáciou pre prírodu vytvorili desať princípov udržateľného rozvoja, ktoré by mal priemysel cestovného ruchu spĺňať. K najvýznamnejším a najnebezpečnejším zásahom do ekosystému patria aktivity ľudstva súvisiace s produkciou.