Problém chudoby a jej riešenie vo svete a v SR - Ošková, Silvia, 1979-
Problematika chudoby. Historické príčiny chudoby, dôsledky a dopady pre spoločnosť a jednotlivca. Zmiernenie dôsledkov chudoby - závislé od ekonomického potenciálu krajiny, od miery solidarity a spravodlivosti uplatňovanej v spoločnosti. Chudoba na Slovensku.