Nástroje aktívnej politiky trhu práce SR - aktuálne zmeny - Pechová, Michaela, 1977-
Úloha aktívnej politiky trhu práce - pomoc účastníkom trhu práce pri hľadaní zamestnania, zmene zamestnania a obsadzovaní voľných pracovných miest. Uskutočňuje sa prostredníctvom nástrojov, ktoré sú upravené zákonom o službách zamestnanosti. Zámerom je zvýšenie zamestnanteľnosti so zreteľom na pracovné uplatnenie znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie.