Analysis of the Efficiency of the Economies of the Countries That Entered the European Union in May 2004 - An Application of the DEA Methodology (Comparison with Portugal in Year 1985) - Ivaničová, Zlatica
Rozdielna úroveň efektívnosti ekonomickej politiky post-komunistických krajín, ktoré vstúpili do Európskej únie v máji 2004. Porovnanie týchto krajín s Portugalskom, ktoré vstúpilo do EÚ v roku 1986. Matematický pôvod DEA (Data envelopment analysis). Model CCR. Matematická formulácia BCC modelu. Hodnotenie efektívnosti ekonomického vývoja pomocou modelu CCR - I. Hodnotenie efektívnosti ekonomického vývoja pomocou BCC modelu.