Hodnota vysokoškolského pracovníka v Slovenskej republike - Lennerová, Ivana, 1979-
Koncepcia ďalšieho rozvoja vysokého školstva na Slovensku pre 21.storočie. Medzi hlavné problémy vysokého školstva na Slovensku patrí pedagogická priemernosť a problematika kvality vyskoškolských učiteľov ako aj vysoký priemerný vek, ktorý znižuje dynamiku rozvoja vysokých škôl. Zmeny priblížia slovenský vysokoškolský systém k medzinárodným štandardom.