Analýza konkrétneho projektu firmy - Trunkvalter, Ľuboš
Rozhodnutie o dlhodobej alokácii finančných zdrojov patria medzi najkomplexnejšie a najzložitejšie rozhodnutia, aké sa vyskytujú v životnom cykle podniku. Dobrá investícia môže stáť tak na začiatku fázy konjunktúry ale rovnako tak na začiatku fázy recesie a úpadku podniku, pretože to čo sa nám v jednom momente javí ako dobrá investícia v ďalšom nemusí v závislosti od kritérií pre voľbu "dobrej" investície. Dôvody prečo sú rozhodnutia o budúcich investíciách pre podnik tak dôležité.