Rozvoj sektora informačných a komunikačných technológií v SR (prípadová štúdia IT centier v bratislavskom regióne) - Pástor, Rudolf
Výrazný rast v sektore informačných a komunikačných technológií (IKT). Najväčší dopyt po pracovných silách v sektore IKT, zaznamenaný v bratislavskom regióne kde sídlia najvýznamnejšie IT centrá, korelujúce s mestskými aglomeráciami najvyššieho rádu. Prieskum ukázal, že IKT centrá sú lokalizované v Bratislave najmä z dôvodu prítomnosti univerzít so študijnými odbormi zameranými na IT. Pozitívny vplyv IKT v preklenovaní geografickej vzdialenosti.