Spolupráca ako jeden z predpokladov poznatkovej dynamiky v bratislavskom kraji - Šipikal, Miroslav, 1976-
Podpora a rozvoj spolupráce, kľúčová podmienka tvorby poznatkov v regióne či kraji. Výsledky prieskumu zameraného na spoluprácu zainteresovaných subjektov. Nedostatky v oblasti rozvoja spolupráce. Schopnosť inštitúcií využívať poznatky dostupné v jej prostredí. Intenzita a stabilita vzájomných väzieb, stupeň dôvery ovplyvňujúci kvalitu a hodnotu poznatkov, ktoré sú predmetom spolupráce.