Ako východniari využívali štrukturálne fondy? - Stričík, Michal, 1969-
Čiastkové výsledky z prieskumu o využívaní predvstupových fondov Európskej únie. Obce mali najväčší záujem o fond Phare - zameraný na podporu v oblastiach budovania inštitúcií, na podporu investícií a regionálneho rozvoja. Najčastejšie využívaný fond je Európsky fond regionálneho rozvoja (ERDF). Okrem pomoci z Európskej únie, obce využívajú na financovanie projektov vlastné zdroje, alebo finančné zdroje z bánk.