Dopyt po peniazoch v krajinách V4 pred a po vypuknutí globálnej krízy - Kotlebová, Jana, 1969-
Od polovice roku 2008 sa finančná kríza z USA preniesla aj na trhy v strednej a východnej Európe. Analýza vývoja dopytu po peniazoch pred a v čase vypuknutia tejto krízy, posúdenie skutočnosti, ako sa rozhodnutia v menovej politike v krajinách V4 premietli na jeho vývoji a predikcia potenciálnych rizík jeho ďalšieho vývoja s ohľadom na vývoj ostatných ekonomických indikátorov.