Informatizácia spoločnosti a digitálna integrácia pre každého občana - Škvarčeková, Oľga
Proces budovania IS prináša problémy spojené s prehlbujúcou sa sociálnou nerovnosťou a rizikom vzniku digitálneho vyčlenenia zo spoločnosti. Digitálna integrácia napomáha k vytvoreniu integrovanej IS, ktorej hlavným cieľom je umožniť každému občanovi, zapojiť sa do IS, bez ohľadu na jeho individuálne alebo spoločenské znevýhodnenie. Digitálna integrácia zabezpečuje sociálnu spravodlivosť a rovnosť v znalostnej spoločnosti.