Perspektívy hospodárskeho rozvoja vybraných arabských krajín exportujúcich ropu - Bezáková, Tatiana
Závislosť vyspelých krajín na producentoch ropy. História ropného priemyslu. Ropné šoky a ich príčiny. Vývoj ceny ropy ako následok ropných šokov (1970-2002). Ropný faktor v ekonomickom rozvoji arabských štátov. Vysoký podiel ropného sektora na štruktúre HDP arabských ekonomík.