Aplikácia metódy ANOVA v strojárskom priemysle - Piľa, Ján
Príspevok poukazuje na možnosť, opodstatnenosť, ale aj vykonateľnosť implementácie sofistikovaných štatistických metód ako je ANOVA v rámci systému zlepšovania v praktických podmienkach výrobného procesu. Prezentácia aplikácie ANOVA na konkrétnych údajoch získaných z praxe. Prostredníctvom nej boli určené kritické aspekty merania výkonnosti strojov, pracovníkov a efektívnosti jednotlivých podprocesov.