Systém obchodovania s emisnými povoleniami v Európskej únii (EU ETS) - Gálová, Lucia
Obchodovanie s emisnými povoleniami - v súčasnosti najdôležitejší nástroj environmentálnej politiky Európskej únie. Všeobecné znaky schémy obchodovania s emisnými povoleniami v EÚ. Prvá a druhá fáza fungovania EU ETS (2005-2007, 2008-2012). Národné alokačné plány.