Sociálne megatrendy prvých dekád 21. storočia - migrácia - Lysák, Ladislav
Kľúčové faktory zvyšovania rozsahu migrácie - prudký rast svetovej populácie, urbanizácia, industrializácia, informatizácia, ekologické faktory. Medzinárodná - medzištátna migrácia. Migrácia za zdravím (zdravotnícka migrácia). Migrácia a remitencie. Predpoklady koordinácie migrácie. Modrá karta. Okružná migrácia.