Centrope ako znalostný a inovatívny európsky región - Mojžiš, Miroslav
Trojuholník Viedeň - Bratislava - Brno ako klaster vzdelávacích a vedecko-výskumných organizácií, ktorý zabezpečuje pre región Centrope vysokokvalifikovanú pracovnú silu a vytvára vysoký potenciál v oblasti výskumu a vývoja. Vysoké školstvo v Centrope - zameranie vzdelávacích inštitúcií. Kľúčové oblasti výskumu a vývoja, ktoré sú pre regióny v Centrope prioritné.