Zastupiteľský úrad v systéme orgánov štátu pre zahraničné styky - Rusiňák, Peter
Zastupiteľské úrady - súčasť stálych diplomatických orgánov štátu v zahraničí, ktoré sú kompetentné konať v mene svojho štátu. Zriaďovanie, činnosť a právne postavenie upravené medzinárodným právom. Historické aspekty vzniku stálej diplomatickej misie. Zriaďovanie a funkcie diplomatickej misie. Viedenský dohovor o diplomatických stykoch z r. 1961. Význam diplomatických kontaktov.