Audit of the insurance company - taking account of financial risks - Vachálková, Ingrid
Poisťovne v rámci súčasných platných právnych predpisov musia mať overenú ročnú účtovnú závierku audítorom. Pri finančnom audite poisťovne audítor poskytuje primeranú istotu, že údaje podliehajúce auditu neobsahujú významné nepresnosti. Na vyslovenie daného záveru je pri poisťovniach veľmi dôležitá analýza finančných rizík, predovšetkým trhových rizík. Detailná analýza finančných rizík je pri vykonaní auditu poisťovne nutnou podmienkou na overenie správnosti vykazovaných údajov v ročnej účtovnej závierke.