Postoj slovenských parlamentných strán ku vzniku samostatného Kosova - Svoreňová, Soňa
Ahtisaariho plán o Kosove. Postoj politických strán k problematike nezávislosti Kosova. Stabilizácia regiónu Západného Balkánu v bezprostrednom záujme Slovenskej republiky. Vyhlásenie nezávislosti Kosova 18. februrára 2008.