Nehmotný majetok vytvorený vlastnou činnosťou v kontexte IFRS - Göghová, Tímea
Nehmotný majetok vytvorený vlastnou činnosťou je upravený v štandarde IAS 38 Nehmotný majetok. Vymedzenie nehmotného majetku. Kolobeh nehmotného majetku vytvoreného vlastnou činnosťou. Osobitné kritéria vykazovania nehmotného majetku vytvoreného vlastnou činnosťou. Cieľom finančných manažérov v účtovných jednotkách je aktivácia nákladov, ktorá je viditeľným signálom, že účtovná jednotka vníma nehmotný majetok vytvorený vlastnou činnosťou (napríklad vývoj prototypov, technológií) ako most do budúcnosti a nie ako nákladové stredisko, ktoré by bolo potrebné obmedzovať.