Nová koncepcia medzinárodnej rozvojovej pomoci - Ščepán, Michal
Desaťročia poskytovania rozvojovej pomoci priniesli len slabé výsledky v podobe hospodárskeho rastu rozvojových štátov. Pozornosť sa presúva na otázku efektivity a efektívneho partnerstva zúčastnených štátov. Nová architektúra systému rozvojovej pomoci na základe významných medzinárodných dokumentov prijatých ako donormi tak aj recipientmi rozvojovej pomoci.