Identita moslimov v podmienkach Slovenskej republiky - Vokálová, Emília
Problém identity moslimov, ktorí opustili svoju vlasť a žijú v krajinách Európskej únie, ktoré majú odlišné náboženstvo, iné zvyky a kultúru. Moslimská komunita v nich je heterogénna, rozdrobená do niekoľkých skupín, ktoré sa líšia etnicky aj sociálne a ktorých spoločným znakom je islamské náboženstvo. Moslimovia v týchto krajinách si vytvárajú vlastné inštitucionálne, organizačné a kultúrne organizácie.Verejná mienka o nich sa vytvára pod vplyvom masmédií, a preto sa v moslimských skupinách objavuje snaha vytvoriť si vlastné masmédiá, prostredníctvom ktorých chcú občanom priblížiť islamskú kultúru a tradície.Činnosť moslimských organizácií na Slovensku.