Aloha - miesto, kam nechodia japonskí turisti - Grančay, Martin, 1984-2024
Pearl Harbor bol 7. decembra 1941 dejiskom krvavého útoku japonských pilotov na vojenskú základňu USA, ktorý viedol k vstupu Spojených štátov do 2. svetovej vojny. V areáli pamätníka nestretneme všadeprítomných Japoncov.