Rozvoj sociológie bezpečnosti v kontexte súčasnej bezpečnostnej vedy - Škvrnda, František
Východiská formovania bezpečnostnej vedy. Hlavné sociologické aspekty skúmania sociálneho fenoménu bezpečnosti. Formovanie sociológie bezpečnosti.