Účinná ochrana spotrebiteľa vo finančných službách? - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Profesionáli - banky, poisťovne, fondy - v uplynulých rokoch nedokázali zverené peniaze spravovať s dostatočnou opatrnosťou. Pripravovaný Zákon o ochrane spotrebiteľa na rozdiel od názoru Slovenskej bankovej asociácie netrestá licencované subjekty, ale iba presnejšie definuje pravidlá hry pri poradenstve a poskytovaní finančných služieb. Spoločnosti zaoberajúce sa predajom finančných produktov si podľa novej právnej úpravy budú musieť dávať oveľa väčší pozor pri komunikácii s klientmi a klientom poskytovať objektívne informácie.