Nevyužitý severský potenciál v Európe? Severský model a jeho využitie na Slovensku - Lejon, Egil
História rozvoja severských krajín. Severské krajiny v kontexte jedinečnosti z pohľadu kultúrneho, politického a ekonomického. Ochrana domácich záujmov a inovačné aktivity. Socioekonomický vývoj a geografické osobitosti. Severský model ekonomiky. Komparatívna štúdia vývoja Slovenska a severských krajín.