Model flexicurity ako východiskový predpoklad globálnej konkurencieschopnosti Dánska - Klus, Martin
Kombinácia sociálnej siete, aktívnej politiky na trhu práce a rola sociálnych partnerov sú typické znaky pre všetky škandinávske krajiny. Súčasné výzvy modelu flexicurity v Dánsku. Integrovaná stratégia flexibility a bezpečnosti na trhu práce. Lisabonská stratégia a cieľ Európskej únie.