Economic consequences of USD substitution as a reserve currency by EUR - Čurlejová, Libuša
Prognózy ekonómov hovoria, že euro by v blízkej budúcnosti mohlo prekonať dolár a stať sa vedúcou medzinárodnou menou. Použitie mien ako rezerv v centrálnych bankách - špeciálna funkcia. Úloha dolára a eura v súčasnosti. Zhodnotenie, porovnanie, dôsledky.