Hospodárska dimenzia sino-taiwanských vzťahov ako faktor graduálneho integračného procesu - Fertaľová, Mária
Silnejúca závislosť Taiwanu na hospodárskych stykoch s Čínou sa označuje ako efekt Trójskeho koňa. Je súčasná hospodárska závislosť Taiwanu na Číne príliš významná na to, aby bol Taiwan v blízkej, či vzdialenejšej budúcnosti nezávislý politicky ? Autorka sa zameriava na analýzu ekonomickej dimenzie sino-taiwanskej otázky.