Determinanty vývoja menového kurzu EUR/USD - Moravová, Julianna
Vývoj vzájomného kurzu eura a dolára patrí k najsledovanejším veličinám v súčasnosti. Je tomu tak z mnohých dôvodov, medzi ktoré patrí fakt, že vzájomný kurz eura a dolára predstavuje určité porovnanie stavu a výkonnosti dvoch hospodársky najvyspelejších ekonomických celkov sveta, či skutočnosť, že v týchto dvoch menách sú denominované značné objemy devízových rezerv takmer všetkých krajín sveta. Najdôležitejšie faktory, ktoré ovplyvňovali vývoj dolára a eura od roku 1999 až po súčasnosť.